598 Mesaj 137 Konu- Gönderen: 99 Üye - Son üye: turnam56

Sayfa: 1 2 [3]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Fatih Sultan Mehmet'ten Daha Akıllı insanlar  (Okunma Sayısı 663 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
putdusmani
Yönetici
Tam Üye

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #30 : 21 Ekim 2009, 18:39:13 »

Kurtarılmış mesajdır (enginem)

Dostum bırakın bu burjuva laflarını gestepo mestepo. Nasıl ki şu gün benim kardeşim gidip terör örgütüne üye olupta vatanına silah çekse gördüğüm yerde ben sıkarım kafasına.O günde şehzadeleri öyle vatanına kışkırttılar.Sizin bilgi seviyeniz zaten aşikar.Bunu da anlamanız zor. Atatürkçülükten bahsediyosunuz ama vatanseverlikten haberiniz yok.Heyy yavrum heey. Hadi ne haliniz varsa görün artık.Bana düşen fitnenizi duyurmaktır. Hele ki şu İsrail'in ekmeğine yağ süren Hacc mevzuunda. vesselam.

“Önce sizi görmezden gelirler, sonra size gülerler, sonra sizinle mücadele ederler, sonra siz kazanırsınız.”
putdusmani
Yönetici
Tam Üye

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #31 : 21 Ekim 2009, 18:41:28 »

Kurtarılmış mesajdır (SELÂM)

fatihin öldürttüğü bebek daha kundaktaydı ve ne terörü bilirdi ne ihaneti. bu mızrak bu çuvala sığmıyor ama bakıyorum halin inatla sığdırmak azmindesiniz. fatih katildir (hem de bebe katili) katillerden bırakın evliya, adam bile çıkmaz

“Önce sizi görmezden gelirler, sonra size gülerler, sonra sizinle mücadele ederler, sonra siz kazanırsınız.”
nimoza
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : 02 Aralık 2009, 22:20:32 »

merhaba arkadaşlar
bu sayfadaki tüm yorumlarınızı okudum
hepinize çok tşk ederim
ben ise şunu söylemek istiyorum
gelenekçi asla değilim olmak da istemiyorum
sadece ve sadece şunu sormak istiyorum burdan gelenekçi düşünce tarzını savunan arkadaşlarıma
araplar ya da diyelim müslüman araplar neden islam öncesi dönemlerini cahiliye dönemi diye kestirip atıyorlar?
yani islam öncesi köklerini  yok sayıyorlar yani nereden geldiklerini araplar bilmiyor ya da bilmek istemiyorlar ...neden?
sakın ibrahim peygamber demeyin çünkü kuran bile bunu kabul etmiyor
halbuki bugün islami kaynaklarda vardır yani islam öncesi ukaz panayırı kurulurdu ve orada en güzel şairlerin şiirleri kabenin duvarına asılırdı..
bunların gerçekten bilimsel olarak açıklanması lazım
bu konuda bazı araştırmalar elbet var
http://www.hermetics.org/Abraham.html  burayı okumanızı isterim
bakalım neler dökülecek sofraya?
murat310570
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #33 : 04 Mayıs 2010, 09:49:06 »

valla bir kere insan vahye teslim olmalı.arı duru kurana teslim olmazsa kişi onun bunun dinini ve görüşünü boca edecektir işin içine.bunu niye yapıyor;öyle olmasını istediği için tabi.biz de ne istiyoruz,herşey kuran'dan çıkarılsın ve ona teslim olunsun.tüm mesele nasıl inanılmak istenildiği.eğer kuran dışında şeylere inanmak isterseniz herşey size delil olur ve o yolda herşey önünüze serilir.Eğer sadece kuran'a inanmak isterseniz de ALLAH size onu anlamak için yardımını gönderir ve siz de oradan her türlü yarar ve yardımı sağlarsınız..ALLAH herkese kendi yolunu açar.Küfürde de imanda da..slm.
redratear
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #34 : 09 Ağustos 2010, 07:46:56 »

Kurtarılmış mesajdır (enginem)

Evet ben hazırım sayenizde günde 20 rekat namazdan kurtulcam daha ne olsun. Yani 1200 yılında atom bombasını tarif eden,gezegenlerin döndüğünü bildiren Hz.Mevlana yanlış iş yaptı. Eyüb el ensar-i yanlış iş yaptı ama bu kişilere keramet yetkisi verildi :confused:. Bir başka keramet gösteren zat Hacı Bayram Veli'nin talebesi Akşemseddin Hazretleri de yaşlılığına rağmen sırf o hadisde ki müjdeye mazhar olmak için sefere katıldı.Boş bir hayalin peşindeymiş oysa.Yokmuş öyle bir hadis.İstanbul'un fethedileceği bildirilmemiş 800 yıl önce.O da hayal peşindeymiş,velilerde,padişahlarda,ordularda,şeyhül islamlarda,Fatih'te. şimdi biz çıktık doğrusunu cahil kalmış Mevlana'ya,doğrusunu tüm cahil kalmış evliyai kirama gösteriyoruz bu açtığımız siteyle. Hem de Kur'an dan ayetler getirerek.ne alimmişiz biz :confused: Biz niye Mevlana gibi henüz keşfedilmemiş bir şeyi tasvir edemiyoruz ama onu anlamadım. Ben size sünnete inanan kişilerin isimlerini veriyorum ve hiç değilse bu yüzden inanmalıyız diye örnek veriyorum. Sen inanmayalım demekten başka bir cevap veremiyosun.Ordan iki ayet burdan bir ayet cevap veriyosun.Ben sana fikrini soruyorum fikrini,kendi fikrini... O halde bende sizin yaptığınıza cevap bulurum Kur'an 'dan. 28:50 -Eğer sana cevap vermezlerse, bil ki onlar, sırf heveslerine uymaktadırlar. Allah'tan bir yol gösterici olmaksızın kendi hevesine uyandan daha sapık kim olabilir? Elbette Allah zalim kavmi doğru yola iletmez. Doğrusu, uydurulmuş bir yalanla gelenler, sizin içinizden birlikte davranan bir topluluktur; siz onu kendiniz için bir şer saymayın, aksine o sizin için bir hayırdır. Onlardan her bir kişiye kazandığı günahtan (bir ceza) vardır. Onlardan (iftiranın) büyüğünü yüklenene ise büyük bir azab vardır. (Nur Suresi, 11) Sana bu muazzam kitabı indiren O'dur. O'nun bir kısmı anlamları kesin olup kitabın temelini oluşturan ayetlerdir. Diğer bir takımları da anlamları benzeşik olanlardır. Ama kalplerinde bir yamukluk bulunanlar fitne aramak ve keyiflerince yorumlamak için sadece anlamı benzeşiklerin ardına düşerler. Halbuki, onun gerçek yorumunu ancak Allah bilir. ılimde derinleşmiş olanlar da: «ınandık, hepsi Rabbimizdendir.» derler. Bunları özü temiz olanlardan başkası düşünemez. (Al-i ımran Suresi, 7) Peygamber değil de sırf kitap diyorsan : "Peygamber size ne emretmişse alın, neyi yasaklamışsa ondan da kaçının. Allah'tan korkun. Muhakkak ki Allah’ın azâbı pek şiddetlidir."(Haşir Sûresi, 59-7) Peygamberimiz Hayber Seferi sırasında, ehlî (evcil) eşek etini haram etmiştir. Bunlar niçin Kur'ân'da açıklanmamış da Peygamberimize bırakılmıştır?Sünneti kaldırdığınıza göre ; şu halde siz evde eşek eti yiyor olmalısınız? Afiyet olsun. Kur'ân bütün teferruatı verseydi ciltlerle dolu bir kitap olurdu. Halbuki bu da Kur'ân'dan istifademizi zorlaştırır. Peygamberimiz (a.s.m.) yaşayışı ile Kur'ân-ı Kerimi pratiğe dökmüştür. "Hak dini onlara açıklasın diye, her peygamberi Biz kendi kavminin lisanıyla gönderdik."(İbrahim Sûresi,14-4) "Allah ve Resulü bir meselede hükmünü verdiği zaman, bir mümin erkeğin yahut bir mümin kadının artık işlerinde başka bir yolu seçme hakkı yoktur. Kim Allah'a ve Resulüne isyan ederse, apaçık bir sapıklığa düşmüştür." (Ahzab Sûresi ,33-36) "De ki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah çok bağışlayıcı, çok merhamet edicidir" (Âl-i ımran Sûresi, 3-31) Velhasıl sünneti reddedince ; siz namazıda nasıl kılacağınızı bilemediğinize göre; o halde bu siteden birinin kalkıp ben böyle kılıyorum bütün sünneti inkar edenlerde benim gibi kılsın diye beyan etmesi lazım ki cemaat olabilesiniz.Hatta zekatı şu kadar verin,orucu şöyle tutun diye de ölçü vermesi lazım.Bunlar Kur'an da yok.Yok çünkü nasıl ki bir patron amirine "şu işleri yaptırt" diyip,detayını amir olarak atadığı kişiye bırakırsa bu da öyledir. Bu kafayla düşününce Haşa! arkamızı nasıl yıkayacağımızı bile Peygambere değil de Allah c.c 'a sormamız lazım.Onun kitabında aramamız lazım. Ben böyle kısa kısa ön yargını bırak gibi psikolojik cümlelerle,ordan 1 burdan 1 ayetle ikna olmuyorum yalnız.Daha akıllıca ve zekice cevaplar beklerdim Üzgün

Bu kadar çarpıtma olur
Celaleddin rumiden önce nice alimler ATOM ALTI araştırmaları kitaplarına konu etmişler
celaleddin rumi muhtemelen onlardan almıştır...
Önce git ZEMAHŞARİ, EL CABİR gibi isimleri tek tek didikle sonra onların başarılarını celaleddin rumi'ye yama...

İftira yetmedi şimdi de hak mı çalıyorsunuz?
Başkalarının başarısını mı çalıyorsunuz?

HAC SURESİ 71. AYETİ OKU SONRA KONUŞ....

Allah'ın hakkında hiç bir delil inndirmediği şeylere tapıyorsunuz
Siz kim oluyorsunuz kimin alim olduğuna, eren olduğuna karar verebiliyorsunuz?
ALLAH hbunlar hakkında delil mi indirdi?

Haddiniz bilin ve gaybı sahibine bırakın, gayb hakkında da ahkam kesmeyin...
Ner varsa KURAN'dadır
onun bunun kerametinde değil
kermaet edebiyatı yaparsan
TİBET RAHİPLERİ EN BÜYÜK ALİMLER
ÇÜNKÜ UÇUYORLAR....
senin alimlerinin uçtuğu daha belgelenemdi amma tibet rahipolerinin uçması belgelendi
hoş DAVID COPERFIELD 'de uçtu alenen, özgürlük anıtını yok etti
ama kalkıp İLAHİ dmeedi
HİLEDİR BU DEDİ VE BULANA HELAL OLSUN dedi

DAVİD COPERFIELD kadar bile dürüst olamayan çıkarcıları mı översiniz?
mutezile
Acemi Üye
**

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #35 : 09 Ağustos 2010, 17:22:31 »

3-5 tane müslüman alimi kendi mezheplerini temizlemek için kullanıyorlar...dünyanın yuvarlak olduğunu m.ö söyleyenlerde vardı....hallac-ı mansur gibi düşünürleri kim öldürdü acaba ? geçin bunları işinize gelince çok iyi kullandığınız mevlana bakın bakalım ne diyor ???
Hakk'ı arayanların yolunda akıllı ile deli birdir. Aşk dilinde, akraba ile yalancı birdir. Hakk'ı idrak eden kişinin mezhebinde, Kabe ile put evi birdir.

Mevlana...

Sırıt
Sayfa: 1 2 [3]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: