598 Mesaj 137 Konu- Gönderen: 99 Üye - Son üye: turnam56

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sitenin meal bölümü açıldı  (Okunma Sayısı 227 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
putdusmani
Yönetici
Tam Üye

Üyelik Bilgileri E-Posta
« : 29 Kasım 2009, 02:02:03 »

Yaklaşık bir haftadır uğraştığım sırf yapabilmek için php dilini az çok öğrendiğim İnek meal bölümü açıldı. Eksik sure ve ayetler zamanla eklenecektir. Sadece sitenin mealini değil, karşılaştırma yapabilmek için bir kaç meal (Edip Yüksel, Esed, QXP, Free-minds) daha ekledim. PHP dilini iyi bilenler bana buradan ulaşırsa çok sevinirim, bazı yapamadığım şeyler oldu.

Meale BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sayfayı daha iyi hale getirebilmek için öneri ve düşüncelerinizi bekliyorum,

Selamlar...
« Son Düzenleme: 29 Kasım 2009, 02:04:45 Gönderen: putdusmani » Kayıtlı

“Önce sizi görmezden gelirler, sonra size gülerler, sonra sizinle mücadele ederler, sonra siz kazanırsınız.”
eda
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 07 Mart 2010, 01:29:54 »

Boyut Ölmüş hayvan, kan, domuz eti, Allah'tan başkasıyla başlanan, boğularak öldürülmüş, şiddetli bir darbeden ölen, düşerek ölen, boynuzlanarak ölen, siz öldürmeden vahşi hayvanlarca yenen, dikili taşlar için kurban Edilenler, şans Okları ile paylaşılan (hayvanlar) yasak edildi . Böylesi kötüdür. Bugün nankörlük edenler sizin yönetiminizden ümitsizliğe kapılmıştır. O yüzden onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün yönetiminizi kemale erdirdim ve üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve teslimiyeti sizin için yönetim olarak seçtim. Kim zorlanırsa (bunları yemeğe) açlıktan, yanlışa meyletme olmadan o zaman şüphesiz Allah affedendir, esirgeyendir.

şans okları ile paylaşılan hayvanlar mı şans oklarıyla kısmet aramakmı haram burda biraz kafam karıştı
mustafa
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 07 Mart 2010, 23:32:42 »

güzel olmuş
putdusmani
Yönetici
Tam Üye

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #3 : 17 Nisan 2010, 13:36:13 »

merhaba eda hanım

ayette geçen ezlâm arapların oklarla oynadığı bir nevi şans oyunu. diğer ayetlerde geçen kumar olarak çevrilen meysir ile aynı olduğunu düşünüyorum. klasik arapça sözlükleri oyunu şöyle tarif ediyor: diyelim 10 kişi bir deve alıyor veresiye. deveyi kesiyorlar ve 10 parçaya bölüyorlar diyelim. bunlara birden 10a kadar numara veriyorlar. sonra 10 tane okun ucu kırılıp bunlara numara veriliyor. 3 tane oka numara vermiyorlar diyelim. bir kişi seçiliyor, bu okları karıştırıp herkese rastgele bir ok ucu veriyor. 8e kadar olan numaralar kendine düşen numaraya göre etini alıyor, diğer 3 numarasız ise devenin ücretini ödüyor.

“Önce sizi görmezden gelirler, sonra size gülerler, sonra sizinle mücadele ederler, sonra siz kazanırsınız.”
mutezile
Acemi Üye
**

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #4 : 03 Ağustos 2010, 13:57:33 »

merhaba putdüşmanı...
çeviriyi siz mi yapıyorsunuz ? merak ettiğim sıralama neden geleneksel sıralınaşa uygun değil. birde bayadır çeviri yapmıyorsuuz galiba...
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: