598 Mesaj 137 Konu- Gönderen: 99 Üye - Son üye: turnam56

Sayfa: [1] 2
  Yazdır  
Gönderen Konu: Hangi CUMA?  (Okunma Sayısı 533 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
SELÂM
Genel Moderatör
Tam Üye

Üyelik Bilgileri E-Posta
« : 23 Ekim 2009, 10:42:58 »

Gelenekçi mealler CUMUA TOPLANTISI emrini içeren ayetleri aynen şöyle verirler:

Diyanet Vakfı     9. Ey iman edenler! Cuma günü namaza çağırıldığı (ezan okunduğu) zaman, hemen Allah'ı anmaya koşun ve alış verişi bırakın. Eğer bilmiş olsanız, elbette bu, sizin için daha hayırlıdır.

Diyanet Vakfı    10. Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah'ın lütfundan isteyin. Allah'ı çok zikredin; umulur ki kurtuluşa erersiniz.

Diyanet Vakfı    11. Onlar bir ticaret ve eğlence gördükleri zaman hemen dağılıp ona giderler ve seni ayakta bırakırlar. De ki: Allah'ın yanında bulunan, eğlenceden ve ticaretten daha yararlıdır. Allah, rızık verenlerin en hayırlısıdır.

Allah bir toplantı tertib ettiriyor ve o toplantı da müslümanların ne yapması gerektiğini bildiriyor.
Müslümanlar haftada bir gün (Cuma günü şart değil, ne zaman ihtiyaç hasıl olursa o gün) toplanacaklardır.
Yardımlaşma/infak/destek/ müslümanların meselelerin çözümü masaya yatırılacak.
Böylesi önemli bir mesele için alışveriş dahil her iş bırakılıp toplantıya koşulacak.
Bütün meseleler ALLAH anılarak halledilecek (kibir ve riya karışmaması için)
Hayrın ve güzelin topluluk ile icra edilebileceği bilinecektir. İşte bunu anlatan Cumua 9. ayet.

9. Ey inananlar, cuma/toplantı/ günü SALAT'A /yardıma/desteğe/sosayal birlikteliğe/ çağrıldığınızda ALLAH'ı anmak için acele edin ve alışverişi bırakın. Bilseniz, bu sizin için daha iyidir.

Toplantı bitirilince yeryüzüne dağılıp tekrar rızık arama peşine düşülecek,
Kişi yaptığı her eylem de muhakkak HAKKAniyeti gözetecek, göz önünde bulunduracak.
Yardım için çağrıldığında alan el değil de veren el olmaya gayret sarfedecektir. Bunu da cumua 10 da görüyoruz.

10. SALAT/toplantı bitince, yeryüzüne yayılarak ALLAH'ın lütfunu arayın ve ALLAH'ı sürekli anmaya devam edin.

Allah için yapılacak toplantılar da..
Müslümanların meseleleri görüşülürken kesinlikle malayani şeylerle haşir neşir olunmayacak.
Hak ve Hakikat tek başına ayakta bırakılarak, bakıla sapılmayacak.
Allah için yapılanların, diğer tüm herşeyden daha kazançlı olduğu unutulmayacak.
Rızık endişesi ile HAK ve HAKİKATten yüz çevrilmeyecek,
En iyi rizkın kefili Allahtır, bu da asla akıldan çıkarılmayacaktır. Ve işte cumua 11.

11. Bazıları, bir ticaret veya bir eğlence gördükleri zaman, seni ayakta bırakıp oraya akın ettiler. De ki, "ALLAH'ın yanında bulunanlar eğlenceden ve ticaretten daha iyidir. ALLAH en iyi rızık verendir."

Şimdi de  bir babayiğit çıkıp günümüzde işlenen Cumua namazı katline bir delil/kanıt göstersin.
Müslümanları sindirmekten ve asimile etmekten öte bir işe yaramayan bu namazın nasıllığı üzerine kafa yorsun.
Ki biz de bilelim nerede hata ettiğimizi!..

2-8     İnsanlar içinden bazıları vardır, "ALLAH'a ve ahiret gününe inandık" derler ama onlar inanmış değillerdir.
putdusmani
Yönetici
Tam Üye

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #1 : 23 Ekim 2009, 21:00:12 »

İslam öncesi yevmul arube olarak anılan "cuma" günü kimin emriyle değiştirilip yerine "toplanma" anlamına gelen cumuat kelimesi konmuştur? Peygamber o sure indiğininde "toplanma" olarak anlaşılan kelimeyi neye dayanarak bir gün adına çevirmiştir? Neden özellikle cuma seçilmiştir? O gün kutsal mıdır? Takvimlerin kavimden kavime değişebileceğini haşa Allah bilmiyor muydu? Nidaya gerek var mıdır belli bir gün olan birşey için? Saat belirlersin herkes gider. Bu o "zamanın" isteğe göre değişebilen bir zaman olduğunu göstermiyor mu? HERKES neden namaz ! kılarken peygamberi ayakta bırakıp gitmiştir. Aklıma gelen parantezli arap dininin cevap veremeyeceği sorular bunlar...

“Önce sizi görmezden gelirler, sonra size gülerler, sonra sizinle mücadele ederler, sonra siz kazanırsınız.”
physas
Acemi Üye
**

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #2 : 05 Aralık 2009, 11:09:18 »

koştura koştura cuma namazına giden ve camilerde yığılan/yollara taşan insanlar nasıl bir sosyal yardım/paylaşım/destek yapıyorlar anlaşılır değil?!!!

haa namaz töreni devam ederken cami kapısında kutular açarak bekleyen cami görevlilerinin ellerinde makbuzlar ya da keselerle topladıkları "camimize yardım camimize yardım" adı altında ki paralara sosyal yardım işte budur diyen biri varsa eh o halde bize de susmak düşer diyeceğim. demek ki bu cami cemaatinin sosyal yardımdan anladığı buymuş!

vay anam vay.
SELÂM
Genel Moderatör
Tam Üye

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #3 : 05 Aralık 2009, 12:01:38 »

çok yaşa physas.. Evet
meselenin en ince yerine sallamışsın neşteri..
camimize yardım naralarıyla beton ve duvarları onarırken...
bir litre süt için 3 saat çalışan temezlikçi ayşe hanımın terini 3 kuruşuk bir metaya indirgeyen bu zihniyet..
camiye de 150 bin liralık jeep le gelmeyi ihmal eylemez.
İNSANLIK HABİRE ATEŞ YÜKLENİYOR AMA FARKINDA DEĞİL

2-8     İnsanlar içinden bazıları vardır, "ALLAH'a ve ahiret gününe inandık" derler ama onlar inanmış değillerdir.
physas
Acemi Üye
**

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #4 : 05 Aralık 2009, 14:05:46 »

teşekkürler SELÂM  Göz Kırp

ve tespitin çok doğru seninde.

belki de o cipler daha fazla ateş yüklemeye yardımcı olsun diyedir...kimbilir.

nimoza
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : 09 Aralık 2009, 23:19:21 »

namaz konusunda bir de şunu ifade etmek istiyorum
sanırım bu bizim ülkemizde var
varlıklı ya da yetkili bir zat camiye girdi mi hemen en ön saf ona bırakılır.
hani tüm insanlar allah önünde eşitti?
en arkada durunca karizması mı gidecek?
illa imamın arkasında mı namaz kılmalı?
hem inananlar allahın huzurunda eşittir deniliyor ama uygulamaya gelince bu kural neden deliniyor?

physas
Acemi Üye
**

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #6 : 10 Aralık 2009, 00:17:20 »

eee kodamanlara ayrıcalık.

herkes daha iyi görsün adamın nasıl namaz kıldığını... dindar desin!
eda
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : 02 Mart 2010, 06:39:56 »

ben imam olayını çözemedim imam nereye bakıyor niye en önde tek başına duruyor peygamberlik oyunumu oynanıyor oynuyorsa putperestler nerede
SELÂM
Genel Moderatör
Tam Üye

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #8 : 02 Mart 2010, 16:44:28 »

Diyanette putperestten çok ne var ki?

physas
Acemi Üye
**

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #9 : 02 Mart 2010, 23:55:26 »

merhaba

selam dostumuz ne güzel söylemiş;

diyanette putperestten çok ne var diye...

doğru söze alkış gerek.

ve öyle bir durum ki bu KADROLU/MAAŞLI putperestler.

paralarını ise sizler bizler vergilerimizle ödüyoruz.

buyrun buradan yakın!
SELÂM
Genel Moderatör
Tam Üye

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #10 : 04 Mart 2010, 10:17:32 »

Başımdan geçen enteresan bir anekdot.
YOZGAT ilinin en büyük camisinin (ÇAPANOĞLU CAMİSİ) içine ve dışına yüzlerce mezar kondurulmuş.
Üstelik, en görkemlilerini de KIBLE denilen tarafa denk getirmişler.
Hemen müftülüğe gidip, konuyu ilin müftüsüne ilettim.
MADEM CAMİLER ALLAHIN EVİ DİYORSUNUZ, BU LEŞLERİN İŞİ NE?
CAMİLER GERÇEKTEN İBADET EVİ İSE, BU YATANLAR İBADETE HALEL GETİRMİYOR MU?
Müftü yüzüme baktı baktı..
NE LEŞİ, NE HALELİ KARDEŞİM, ONLAR CAMİNİN MANEVİ BEKÇİLER demez mi?
Sadece şunu diyebildim.
VALLAHİ CAHİL ARABLAR SİZDEN DAHA AKILLI, HİÇ OLMAZSA DİKEY PUTLARA TAPINIRDI, SİZ İSE YATAY PUTLARA TAPIYOR/TAPTIRIYORSUNUZ, YAZIKLAR SİZE..
DİYANETTE PUTPERESTTEN ÇOK NE VAR demişim ya!
Değiştiriyorum..
DİYANETTE LEŞPERESTTEN ÇOK NE VAR?

mutezile
Acemi Üye
**

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #11 : 03 Temmuz 2010, 19:47:00 »

bakmayın onlarında işine gelmiyor...
nice camiiler var ki iki maaşlı mamuru var.yapmaları gerekense toplasan 1 saat etmeyecek bir spor Gülümseme
eğer cumaa sporunun gerçek yüzü belli olursa namaz sonrası para nasıl toplanacak ? cami ihtiyacı diye toplanan milyonlar onlar için çok önemli olsa gerek...
yalnız cidden bu ükede özellikle kıble tarafında mezarlar çok.açıkça belliki kasıtlı yapılmış...
physas
Acemi Üye
**

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #12 : 06 Temmuz 2010, 15:56:07 »

bu cuma olmadığı gerçek kanaatimce.

geçenlerde bir atasever ! süper müslüman bir arkadaşım cumaya neden gitmiyorsun diye sordu. cevap vermedim sadece gülümsedim. ben gülümseyince celallendi. bir de dalga geçiyorsun dedi. yoo hayır dedim dalga geçmediğimi çok iyi biliyorsun.
senin cenaze namazın kılınmaz dedi direkt.
bir daha güldüm.
yav dedim ben zaten vasiyet edeceğim cesedimi yaksınlar diye.
küllerini de boğazın serin sularına atsınlar.

birşey diyemedi. sustu öyle ancak bakışları bir düşmana bir kafire bakar gibiydi.
eyvallah dedim.gittim.

yapılan iş gerçekten allahı zikretmek, müslümanların sorunlarını çözmek adına olsa işi gücü bırakıp koşarak gideriz zaten. ama manzara malum.
çevremde benzer düşüncedeki insanları bulmakta sıra. toplantı(cuma) deneyimlerine başlarız inşallah.
SELÂM
Genel Moderatör
Tam Üye

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #13 : 07 Temmuz 2010, 09:15:38 »

Aynısını bendeniz de yaptım
Tavuk işiyle uğraştığım için, kuş gribini bahane eden bir tarikatçı, güya şaka yoluyla, TAVUKÇU SEN ÖLMEDİN Mİ HALA deyince...
Dedim, boşuna sevinmeyin, sağlığımın veridği rahatsızlığın en az 10 mislisini ölümüm verecektir size
Salam verilmeyecek, cenazem yıkanmayacak/kılınmayacak ve direkt toprağa verilecek, işte o zaman, DEMEK Kİ BİR CENAZE BÖYLE DE KALDIRILIYORMUŞ diyecek 3 kişi bile sizin ve imamlarınızın başını ağrıtacaktır.... deyince..
Takıldığına/takılacağına pişman ayrıldı gitti

mutezile
Acemi Üye
**

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #14 : 07 Temmuz 2010, 21:36:52 »

ben imam olayını çözemedim imam nereye bakıyor niye en önde tek başına duruyor peygamberlik oyunumu oynanıyor oynuyorsa putperestler nerede
spor yapıyor spor.arkasındaki cemaatide maaş karşılığında olimpiyatlara hazırlayacak  Peynir
hele bazı hocalar var.hızlarıyla yeni rekorlar kırmaya aday  Peynir
Sayfa: [1] 2
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: